Zbýšov - RAFK Rajhrad 4:1 (1:0)

15.06.2010 18:44

Střelci branek: Havel, Kotačka, Rozsiczka, Šauer - Kalvoda
ČK: Skokan (Zbýšov)

Sestava RAFK:
Hledík - Fiala, Janošek, Máša, Knebl, Pokorný, Jankulár, Možný, Kouřil, Kalvoda, Sedláček R. - náhradníci: Sedláček M., Chmelař

Na poslední mistrovské utkání hrané venku se opět sešlo mužstvo tak, jak už jsme poslední dobou zvyklí. Ke zraněným přibyl i Marek Buc, Lukáš Knoflíček a v zaměstnání byl Libor Srnec. Takže se nic nezměnilo, nezměnilo se ani naše herní pojetí. Opět jsme se dostávali do gólových situací, ale buďto to byla střela do tyče nebo nás vychytal domácí brankář. Na mužstvu Zbýšova je vidět, že jarní část odehráli ve velmi dobré formě a hlavně herní pohodě, a proto se zřejmě umístí na postupovém druhém místě. Ten, kdo v tabulce sleduje nejen Rafku, ale všechny týmy, zjistí, že i tým Dobšic, který na tom byl po podzimní části bodově stejně jako Rafka (a přitom měl větší ambice na přední příčky), je na tom po odchodu svého nejlepšího hráče Lapeše do Rakouska stejně jako teď my. Takže krize nepotkala jenom naše mužstvo. Momentální prožíváme těžkou situaci a mohu jen napsat, že hráči se za své výkony opravdu stydí, jak zaznívalo v minulém domácím zápase z řad diváků. Já chci ale na diváky apelovat, že pokud budete na hráče nevybíravě pokřikovat, tak se určitě zlepšení nedočkáme. Co dodat ke končící sezoně? Snad jen to, že doufám, že si hráči z této sezóny vezmou ponaučení a v té příští se zase dočkáme nějakého toho vítězství. Doufejme, že na poslední zápas doma s Miroslaví, se nám poštěstí.

Často si kladu otázku, co děláme v Rajhradě špatně? Už několik let zde držíme I.A třídu a přesto je většina našich fanoušků neustále nespokojená. Třeba takové týmy ve druhé lize: Fulnek, Bystrc sestupuje, Šardice do III. třídy z divize, Mutěnice možná do III. třídy - jak potom musí být spokojení fanoušci tam? Často se stává, že když přijedeme na hřiště jiného týmu, nestačíme se divit, jak moc je ovlivňuje přátelská divácká kulisa. Na rafce je hodně obětavců, kteří se snaží udělat všechno pro to, aby poskytli hráčům i divákům co nejpříjemnější prostředí, ale odměnou jim většinou bývá bohužel jen kritika.

Závěrem chci jménem hráčů a realizačního týmu poděkovat v první řadě hrstce opravdu věrných fanoušků, samozřejmě všem činovníkům, kteří se podíleli na perfektní organizaci všech utkání. Rád bych jim i vám všem ostatním popřál příjemně strávenou dovolenou a věřím, že se na podzim opět setkáme a jak jsem už uvedl, snad se nám povede lépe.

Radek Sláma, vedoucí mužstva

—————

Zpět