Sokol Tvarožná - RAFK Rajhrad "B" 0:2

28.03.2010 17:58

Také rajhradská "FARMA" zahájila jarní část soutěže, a to na hřišti ve Tvarožné. U mužstva došlo v zimní přestávce k personálním změnám. Z důvodu pracovní zaneprázdněnosti opustil funkci příležitostně hrajícího trenéra Valter Černík a nahradilo jej duo Tomáš Bábor a Jirka Jurečka. Prvně jmenovaný je po operaci křížových vazů v dlohodobé rekonvalescenci a tak se ujal přípravy a vedení mužstva ve druhé polovině soutěže. Jirka bude v případě potřeby prodlouženou rukou na hřišti.

Co se týká samotného zápasu, tak již zahajovací sestava "FARMY" naznačila, že nové vedení mužstva bude pokračovat v nastoleném podzimním trendu, kterým bylo zapracovávání mladých nadějných hráčů do sestavy. Přesto, že se nominování čtyř dorostenců včetně postu brankáře mohlo zdát příliš odvážné, nakonec se ukázalo jako velice dobrý trenérský počin. Po úvodním vzájemném oťukávání jsme postupně získávali mírnou herní převahu, avšak bez výraznějších šancí. Naproti tomu domácí hrozili z ojedinělích brejků a standartních situacích. Při jedné z nich nás podržel vynikajícím reflexivním zákrokem náš mladý brankář Dominik Kadlec, který dokázal pohotovým skokem polapit dorážku z bezprostřední blízkosti. Jak se později ukázalo, byl tento zákrok klíčový pro další vývoj utkání, neboť do kabin se díky tomu šlo za bezbrankového stavu.

Po nástupu do druhé půle jsme si vypracovali několik nadějných příležitostí a bylo pouze otázkou času, kdy některou z nich proměníme.Tento okamžik nastal v 60. minutě, kdy se po nenápadné individuální akci propracoval do pokutového území Milan Gáč a pohotovou střelou z úhlu překvapil domácího gólmana, a na ukazateli svítilo 0:1. Od této chvíle mělo naše mužstvo zápas zcela pod kotrolou a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Po jedné z nich stačili domácí zabránit brance jen za cenu rohového kopu. Rozehrání se ujal další z mladíků Dan Pokorný a jeho střílený centr na přední tyč prodloužil krásným volejem zkušený Vilda Ungr 0:2 .To  běžela 75. minuta a domácí se od tohoto stavu již na nic nezmohli. Konečnou podobu výsledku mohl dát 5 minut před koncem další ostřílený borec Tomáš Pachl, který po pěkném centru Pavla Koláčka jen těsně přestřelil domácí branku. S konečným výsledkem 2:0 pro hosty jsme byli nadmíru spokojeni a i když to byl teprve úvodní zápas jarní sezony, tak nám lecos naznačil. Obrana se zkušeným Lukášem Neugebauerem na stoperovi a krajními obránci Petrem Šinkovskými a Petrem Havlíkem předvedla velmi solidní výkon bez výraznějších zaváhání. Velkou měrou k tomu také přispěl spolehlivý Martin Kouřil na pozici defenzivního štítu, jehož tradiční bojovnost podložená důrazem v osobních soubojích dělala domácím hráčům velké problémy.A v neposlední řadě se předvedl výborným herním projevem  na pozici tvořivého záložníka teprve šestnáctiletý Marek Buc. Především jsme ale uspěli jako tým a pokud bude možnost nasadit tento mix dravého mládí a zkušených hráčů i do dalších zápasů, tak se můžeme těšit na zajímavé výsledky a kvalitní fotbal. Třeba již v příštím utkání, kdy na domácím hřišti přivítáme silné Těšany.

vedoucí mužstva

Vladimír Štěpánek