RAFK Rajhrad B - Viničné Šumice 2:2 (1:1)

07.09.2010 19:46

Základní sestava: Kafka - Neugebauer - Klimek, Řičica, Havlík - Klement, Pachl, Knoflíček, Homola - Koláček, Gáč ©, náhradníci: Mátal, Zajíc, Šinkovský, Mixa

B mužstvo RAFK Rajhrad hostilo ve 4. kole III. A třídy okresního přeboru mužstvo z Viničných Šumic. Domácí mužstvo se poprvé v této sezoně mohlo těšit na domácí trávník v Rajhradě, nikoliv na náhradním hřišti v Rajhradicích.

Čekal nás nepříjemný soupeř, který byl pouze 1 bod a jednu příčku za námi. V sestavě, oproti minulému zápasu v Blažovicích, došlo opět k několika změnám. Z důvodu zranění třísel nemohla nastoupit letní posila týmu Laďa Hansl, z důvodu dovolené Andrej Pohorelec. K zápasu na výpomoc nastoupil Lukáš Knoflíček z A mužstva.

Utkání pro nás nezačalo příliš dobře, neboť jej doprovázela z naší strany řada nepřesností a hra nevypadala příliš pohledně. Jen díky nepřesnosti hostujících hráčů jsme neinkasovali. Navíc po 20 minutách musel ze hřiště odejít zkušený Pachl, který se necítil zdravotně v pořádku. Místo něj do hřiště zasáhl Mátal, který svým pohybem společně s Knoflíčkem hru rozhýbal. Bohužel jsme však dostali branku, když hlavou zcela nepokrytý hráč usměrnil míč do brány 0:1. Netrvalo však dlouho a nádhernou hlavičkou Milan Gáč přehodil hostujícího gólmana a míč zapadl až do brány – 1:1. Tímto výsledkem také skončila první půle.

Druhou půli jsme začali aktivněji a vytvořili si i několik šancí. V 55. minutě vystřídal Aldy Klementa mladý dorostenec Petr Šinkovský. Hrálo se v pomalejším tempu, kdy světlejší okamžiky zápasu střídaly zbytečné kiksy a nepřesné nahrávky. Podařilo se nám však vsítit branku, když odraženou střelu Milana Gáče od hostujícího brankáře dorazil do sítě pohotově velmi dobře hrající Martin Homola. Bohužel jsme se z vedení neradovali dlouho, protože se hostům po skrumáži podařilo střelou z hranice pokutového území vyrovnat. Na posledních 10 minut se dostal na hřiště i dorostenec Zajíc střídající za Homolu, avšak k závěrečnému tlaku a strhnutí vítězství na naší stranu jsme se již nedostali, ba naopak ještě zahrozili několikrát hosté.

V domácím utkání jsme chtěli plně bodovat, což se nám nepodařilo. Víc jak s konečným výsledkem, jsem nespokojen s předvedenou hrou, na které budeme na trénincích i nadále pracovat. Doufejme, že již v příštím zápase budeme kompletní. Příští sobotu nás čeká derby s nováčkem soutěže v Hrušovanech u Brna (3. místo, 9 bodů) , na které vás srdečně zveme.

Ing. Tomáš Bábor, trenér

—————

Zpět