Hrušovany u B. - RAFK Rajhrad B 0:5 (0:1)

15.09.2010 10:10

Branky: Gáč, Pachl, Homola, Zajíc, Hansl, ČK- Neugebauer

Sestava: Hledík – Neugebauer – Klíma, Řičica, Havlík – Klement, Pachl, Pohorelec, Homola – Koláček, Gáč, náhradníci: Hansl, Fiala, Zajíc, Jurečka, Mixa

V 5. kole III. třídy okresního přeboru zajíždělo naše mužstvo na hřiště nově zrekonstruovaného fotbalového areálu do Hrušovan u Brna. Mužstvo domácích hráčů je nováčkem soutěže, které začalo sezónu velmi dobře, když před zápasem bylo umístěno na třetím místě tabulky, zatímco naše mužstvo na místě pátém s dvoubodovým odstupem. Proto předzápasové pokyny byly jasné, a to pokusit se domácí tým porazit a dostat se před něj.

Poprvé v této sezóně byla “farma” takřka kompletní, pouze na brankářském postu se objevil Hledík, momentálně náhradník z A mužstva. Utkání mohlo začít, ovšem první minuty se pro náš tým nevyvíjely příliš dobře. Vinou nepřesností a zbytečných ztrát balónů docházelo k nepříjemným situacím před naší bránou, které však výborně likvidoval brankář Hledík. Ovšem v 6. minutě po kombinaci mezi Pachlem a Pohorelcem dostal balón Milan Gáč, který přesprintoval domácí obranu a nekompromisně zavěsil 0:1. Ve 14. minutě však pro Rafku nastal šok, když po druhé žluté kartě za faul musel odejít do sprchy stoper Neugebauer a vidina hry v deseti dalších skoro 75 minut nebyla vůbec příjemná. Na stopera se posunul Klíma, Klement na levou obranu a Koláček na kraj zálohy, hráli jsme tedy jen na jednoho útočníka Milana Gáče. Do konce poločasu se nám dařilo čelit velkému tlaku domácích, ale i několikrát zahrozit z protiútoků i přes početní deficit v našich řadách. Výsledek se nám podařilo udržet a v poločase jsme šli do kabin za stavu stále 0:1.

V kabině si každý z hráčů byl vědom toho, že snaha udržet výsledek nebude vůbec snadná. Každý však byl odhodlán bojovat.

K překvapení nejen nás, ale hlavně domácích hráčů a fanoušků, v 54. minutě po krásné kombinaci nahrál finální nahrávku velmi dobře hrající Pohorelec, a pro Tomáše Pachla již nebyl problém vstřelit gól na 0:2. To však nebylo všechno, domácí tým opařen dvougólovou ztrátou proti týmu hrajícímu v deseti, nedokázal odvrátit balón do bezpečí ze svého pokutového území a ze skrumáže skóroval “Honda” Martin Homola, který se trefil již ve druhém zápase po sobě – 0:3. Po tomto gólu došlo ke střídání, kdy ze hřiště odešel útočník Milan Gáč a nastoupil uzdravený Laďa Hansl. Domácí hrušovanský tým se snažil s výsledkem něco udělat, ale jejich akce končily před naším pokutovým územím. Za zmínku snad stojí dvě krásné rány zdálky, které skončily na břevně, resp. spojnici Hledíkovy branky. Bohužel vlivem zranění musel v 70. minutě střídat Andrej Pohorelec, místo něj nastoupil Jiří Jurečka. Neuběhlo ani deset minut a museli jsme vystřídat i našeho dalšího středního záložníka Pachla, který odešel ze hřiště s křečemi, nahradil jej mladý dorostenec Honza Zajíc, který hned za dvě minuty svého pobytu na hřišti přidal gól na 0:4. V 87. minutě stejný hráč navíc nahrál do rozhozené obrany krásnou přihrávku na Hansla, který překonal domácího gólmana 0:5. Tímto výsledkem utkání skončilo.

I přes vyloučeného Neugebauera v úvodních minutách, se RAFKA nevzdala a předvedla i v deseti hráčích velmi dobrý výkon, navíc vítězný…

 

Tomáš Bábor, trenér

—————

Zpět