FC Líšeň B - RAFK Rajhrad A 0:3 (0:1)

15.09.2010 20:21

branky: Máša, Kalvoda, Polák

sestava RAFK: Franzberger – Knebl, Máša, Fiala, Buc, Možný, Neuhýbel, Kouřil, Nekvapil, Kalvoda, Sedláček R., náhradníci: Janošek, Knoflíček, Polák

V neděli 12. 9. jsme odjížděli na stadion FC Líšeň s tím, že kdyby se po předchozích úspěšných zápasech podařilo alespoň dovést bod za remízu, bylo by to dobré. Proti našemu týmu nastoupilo velmi mladé mužstvo, na kterém bylo vidět už od první minuty, že bude hodně běhavé. Ale překvapivě se dostávali častěji před bránu domácího brankáře naši hráči. Ve 23. minutě, kdy se zahrávala standardní situace, strčil domácí brankář vyražený míč jen k nohám Pavla Máši a ten nabídnutou šanci proměnil v první branku – 0:1. Ve 28. minutě došlo v našem týmu k vynucenému střídání, když zraněného Mariana Nekvapila nahradil Lukáš Knoflíček. První půle se dohrála za stavu 0:1 a naše obrana pod taktovkou stopera Pavla Máši předváděla zcela bezchybný výkon.

Do druhého poločasu nastupovali naši hráči podporováni svými fanoušky, kteří jezdí na zápasy venku v hojném počtu (za což všichni děkujeme a doufáme, že to tak vydrží co nejdéle), s tím, že pro nás velmi přijatelné skóre zápasu udržíme. Líšeňští hráči začali druhou půli tlakem, ale naše obrana a brankář nedopustili, abychom inkasovali. S přibývajícími minutami jsme přebírali hru na svoje kopačky. Za zmínku stojí akce našeho benjamínka, teprve 16letého Marka Buce, který odehrál super zápas na kraji obrany, když na vlastní půlce přebral balón a sám přešel celou půli soupeře, dovedl míč až do vápna, ale bohužel – jeho “drzé sólo” brankář zlikvidoval. Náš tlak narůstal a po jedné krásné akci, si náš zatím druhý nejlepší střelec soutěže Martin Kalvoda obhodil i brankáře tak, že se na ukazateli změnilo skóre na 0:2. V 65. minutě nahradil Jara Janošek na hřišti Martina Neuhýbela, který si za odvedený výkon vysloužil od trenéra pochvalu. Za tohoto stavu se domácí snažili zrychlit ještě více hru, ale náš brankář František jejich nebezpečné střely kryl. Běžela asi 70. minuta a na hřiště se dostal ještě ne zcela uzdravený Michal Polák místo Radka Sedláčka. S příchodem Michala do hry bylo poznat, že přišla čerstvá síla, i když Radek do této chvíle pěkně domácí obraně zatápěl. Michal se dostával často na dostřel a v 83. minutě, kdy obdržel krásnou přihrávku a sám se ocitl před brankářem, nezaváhal a střelil krásný gól - 0:3. V tu chvíli už nikdo nepochyboval, že vyhrajeme, i když po samostatné akci v poslední minutě mohl Martin Kalvoda zvýšit na 0:4, ale tyčka zachránila domácí mužstvo od debaklu.

Myslím si, že dál není co popisovat, nedá se ani říct, byl-li někdo šikovnější více či méně, mohu jen potvrdit, že výsledky zatím dělá celý tým, který poctivě pracuje. Za zmínku ale stojí, že i naši brankáři Franzberger a Hledík se byli v neděli dopoledne rozcvičit a tady je vidět, jak to berou zodpovědně.

 

Radek Sláma, vedoucí mužstva

—————

Zpět