Blučina - RAFK Rajhrad B 2:2 (2:1)

29.09.2010 21:29

Základní sestava: Hledík – Havlík, Klíma, Řičica, Neugebauer – Zajíc, Pachl (85´ Bábor), Pohorelec, Pokorný – Koláček, Gáč (80´ Schabatka); náhradníci: Schabatka, Jurečka, Bábor.

V 7. kole III. třídy okresního přeboru navštívilo naše mužstvo fotbalisty z nedaleké Blučiny. V tomto “derby” domácí mužstvo okupovalo 3. místo tabulky s dvanácti body a naše “farma” místo 5. se ztrátou pouhý jeden bod na soupeře.

Do základní jedenáctky našeho týmu se dostali hned dva dorostenci – Honza Zajíc a Dan Pokorný, na lavičku náhradníků usedl Jirka Schabatka, pouze 16letý dorostenec, který ještě minulou sezónu hrával za starší žáky. Zápas začal pěkně zostra, kdy domácí mužstvo zatlačilo naše borce do defenzívy, ale my jsme, někdy i se štěstím, odolávali. Odpověď přišla hned ve 14. minutě, kdy po rychlé kombinaci, která začala v hloubi našeho pole, vystřelil Andrej Pohorelec, jeho tečovaná střela skončila až v síti - 0:1. Bohužel vedení netrvalo dlouho, při zakládající akci ve středu hřiště ztratil míč Matěj Řičica, a po rychlém protiútoku hosté vyrovnali na 1:1. Naši hráči jako polití studenou vodou přestali hrát. To bylo potrestáno hned za další 2 minuty, když naši hráči nedokázali pokrýt domácí útočníky, jeden se dostal ke střele a přes teč od našeho stopera Klímy zapadl míč až do brány – 2:1. Byla to velká škoda, ztratit vedení během dvou minut. První poločas se už dohrával, i když v našich řadách docházelo k několika nepřesnostem a zbytečným ztrátám balónů, po kterých domácí naštěstí nezvýšili vedení.

V poločasové přestávce jsme si vyjasnili, že bez běhání, snahy a plnění si svých povinností se fotbal hrát nedá. Přestávka nám pomohla a do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji my. Zlepšili jsme defenzivní činnost a kombinačně jsme se dostávali do ofenzívy. Věřili jsme, že vyrovnání musí přijít. A taky přišlo – v 72. minutě unikl Andrej Pohorolec, který vystřelil jen do bránících hráčů, k odraženému míči se však dostal Dan Pokorný a z 20 metrů placírkou přehodil obránce včetně vyběhnuvšího gólmana – 2:2. V 80. minutě se dostal premiérově za farmu na hřiště již výše zmiňovaný útočník Jirka Schabatka, který vystřídal Milana Gáče. K větší šanci se ani domácí ani náš tým už do konce zápasu nedostal. Zápas tak skončil objektivně spravedlivou remízou. Jednoho získaného bodu si z Blučiny určitě ceníme.

Chtěli bychom poděkovat fanouškům, kteří nás do Blučiny přijeli podpořit a zároveň vás pozvat na domácí utkání s Moutnicemi, které sehrajeme v neděli v 15:30.

Tomáš Bábor, trenér B mužstva

—————

Zpět