ČTVRTFINÁLE: TJ Sokol Dobšice - RAFK Rajhrad ... 2:2 (2:0) / postup na penalty RAFK

02.05.2012 21:13

Po nevydařeném mistrovském utkání v Novosedlích jsme se v den Svátku práce vypravili do Dobšic na utkání Českého poháru. Trenér Janošek nechal doma s rodinami Franzbergera, Mášu, L. Fialu a kvůli zranění Haňku. V sestavě proto došlo k několika změnám: na stopera se postavil sám trenér, zálohu doplnil Knoflíček a na střídačku se připravili Polák, Horváth a Kouřil.

První poločas byl pro nás tak trochu zkouškou, jestli jsme se z minulého zápasu už otřepali, a bylo vidět, že ještě ty přihrávky a pozdní přístup k soupeři byly hodně kostrbaté a pomalé. Už v šesté minutě jsme z rohového kopu inkasovali – 1:0, když hlavou hráč Šabaka překonal Pegase (Hledíka). Pak se vytvářely oboustranné šance, ale brankáři je vždy pokryli. Až ve 43. minutě využili domácí chybu naší obrany a zvýšili skóre na 2:0, do kabin se tedy šlo za tohoto stavu.

Do druhého poločasu udělal trenér Janošek dvě změny. Místo nemocného A. Fialy šel na plac Kouřil a Knoflíčka nahradil Polák. Tyto změny ovlivnily i styl hry a hned ve 48. minutě Homola prudkou střelou ohrozil domácího brankáře, který stěží vyrazil na roh. Taktéž domácí se dostávali na dostřel naší brány, ale Hledík byl vždy na svém místě. V 57. minutě zahrozil po samostatné akci Polák, ale těsně minul levou tyč dobšické brány. V průběhu 62. minuty si neúnavný Marek Buc našel svým přesným centrem Kalvodu, který nezaváhal a upravil skóre na 2:1. Krátce nato v 68. minutě po krásné akci na jeden dotyk Polák vyrovnal na 2:2. Do konce zápasu se obě mužstva snažila dostat vedení na svoji stranu, ale po odpískání konce zápasu nebylo o vítězi rozhodnuto. Následovaly pokutové kopy, které jsme vyhráli 5:4 a tím si zajistili postup do dalšího kola Krajského poháru.

Hráči děkují hojnému počtu fanoušků, kteří nezanevřeli a přijeli je povzbudit. Pevně doufáme, že dnes se nám na domácí půdě konečně podaří zabodovat. Pomůže nám vaše hlasité povzbuzení!

Radek Sláma

—————

Zpět