SEMIFINÁLE: RAFK Rajhrad – Baník Ratíškovice ... 1:2 (1:2)

21.05.2012 13:46

Ve středu 16. 5. nastoupilo naše A-mužstvo k utkání o postup do finále Krajského poháru.
Vzhledem k náročnému zápasovému programu posledních týdnů jsme nastoupili v kombinované sestavě, složeni převážně z hráčů poslední dobou méně využívaných. Přesto jsme nastoupili, i díky výhodě domácího prostředí, v roli favorita, což se projevilo už od prvních minut utkání.

V sedmé minutě jsme sice po nedorozumění stopera a brankáře inkasovali , ale ani toto zaváhání neovlivnilo naši snahu o rychlou kombinaci s četnými pokusy o zakončení. Svou přímočarostí a dravostí vynikal především Radek Sedláček, který patřil až do svého zranění (koňar) k nejlepším hráčům na hřišti. Bohužel i přes naši převahu a velké šance (Kalvoda, Polák), jsme v závěru prvního poločasu obdrželi ze standartní situace druhou branku a i když Jiří Homola hned po rozehrávce vstřelil kontaktní gól, šlo se do kabin za nepříznivého stavu 1:2 pro domácí.

Do druhé půle nastoupilo naše mužstvo se změnami v sestavě: zraněného Radka Sedláčka vystřídal Aleš Horváth a místo Martina Kalvody přišel Marek Buc. Tento pokus o oživení se však minul účinkem a naše hra postupem času upadla do průměru, kdy jsme si na rozdíl od poločasu prvního nevypracovali žádné šance ke vstřelení branky. Nic na tom nezměnil ani příchod Jarka Kouřila, který na poslední čtvrthodinku vystřídal Lukáše Knoflíčka.
Hosté nepředvedli nic světoborného, přesto si odvezli vítězství a postup do finále.

Přestože utkání nedopadlo podle našich představ, i tak bylo něčím výjimečné: Ke svému poslednímu soutěžnímu zápasu za A-mužstvo Rafky nastoupil náš dlouholetý hráč a současný trenér Jarek Janošek. Více než symbolické na tom bylo to, že se tak stalo právě v zápasu proti klubu, ve kterém strávil svá nejlepší fotbalová léta.
Právě v Baníku Ratíškovice sváděl v letech 1996-2000 na postu stopera souboje s útočníky ve 2. fotbalové lize. Po odchodu z Baníku hrál ještě nějaký čas v Rakousku a na závěr své kariéry se vrátil zpátky do Rajhradu.
Rád bych touto cestou osobně i jménem výkonného výboru Rafk poděkoval Jarkovi za vše, co dosud jako hráč i trenér pro náš fotbalový klub udělal. Přeji mu do budoucna hodně úspěchů jak ve sportovním, tak i v osobním životě a věřím že se na Rafce budeme spolu ještě dlouho potkávat.

Vladimír Štěpánek

—————

Zpět