Moravan Lednice – RAFK Rajhrad ... 0:4 (0:1)

10.09.2011 18:44

sestava: Hledík – Fiala L., Knebl, Buc (46' Fiala A.), Neuhýbel, Nekvapil, Kalvoda, Kouřil, Sedláček, Škaroupka (75' Franzberger), Skoupý;
náhradníci: Fiala A., Franzberger

branky: Škaroupka, Nekvapil, Kalvoda, Fiala

K dalšímu utkání v rámci poháru FAČR jsme zajížděli k sehrání druhého kola do Lednic. V sestavě chyběli distancovaný Horváth, Polák, Haňka a zraněný Máša. Domácím také chyběli dva klíčoví hráči – Holešinský a Průdek. Od začátku utkání jsme byli aktivnější, byli jsme stále častěji u míče a dostávali jsme domácí hráče pod tlak, ale v koncovce už to bylo horší. V 7. minutě Kouřil vyzkoušel reakci domácího brankáře, ale ten jeho střelu k tyči kryl. Ve 13. minutě po krásné přihrávce Sedláčka mezi dva obránce Škaroupka vstřelil vedoucí branku – 0:1. Celý první poločas se odehrál více na půlce domácích, ale dá se říct, že obrana i brankář nedovolili vsítit rajhradským další gól.

Do druhého poločasu trenér Janošek udělal změnu – místo po zdravotní stránce ne zcela v pořádku Marka Buce postavil do pole Adama Fialu. V druhé půli se domácí začali dostávat před naši bránu stále častěji, ale pozorný Hledík vše s přehledem vyřešil. Do brankových příležitostí se dostával Škaroupka, ale i domácí brankář nebo obránci dovedli jeho úmysl vstřelit gól zneškodnit. V 55. minutě se krásně prezentoval Mário Nekvapil, kdy z 27 metrů tvrdou střelou zvýšil na 0:2. V 62. minutě překvapil stále ještě zaskočené domácí hráče Kalvoda, který zvýšil po krásné akci Škaroupky na 0:3. Sympatické bylo, že domácí hráči toto utkání "nezabalili" a v 70. minutě zazvonila tyč Hledíkovy brány. V 72. minutě po domácím brankářem vyražené střele se trefil Adam Fiala a upravil skóre na konečných 0:4. Do pole se dostal v 75. minutě i František Franzberger, aby vystřídal Škaroupku. Ve zbývajícím čase už měli domácí opravdu smůlu, kdy neproměnili dvě vyložené šance.

Losování nám určí dalšího soupeře, se kterým se utkáme až na jaře 2012.

Radek Sláma, vedoucí mužstva

—————

Zpět